E-boek
Nederlands

De New York-trilogie

Paul Auster (auteur), Bartho Kriek (vertaler)

De New York-trilogie

Paul Auster (auteur), Bartho Kriek (vertaler)
Broze stad (1985), Schimmen (1986) en De gesloten kamer (1986) vormen samen de fenomenale New York-trilogie van Paul Auster. Het werk dat zijn definitieve doorbraak betekende en waarin Austers liefde voor zijn stad en zijn fascinatie voor het genre van de mystery novel op meesterlijke wijze samenkomen. De New York-trilogie is een klassieker, die je gelezen móét hebben.
Bevat
Broze stad
Schimmen
De gesloten kamer
Extra onderwerp
PSY
Titel
De New York-trilogie
Auteur
Paul Auster
Vertaler
Bartho Kriek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The New York trilogy
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2014
ePub2
ISBN
9789023489863

Andere formaten:

Over Paul Auster

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Paul Benjamin Auster (Newark (New Jersey), 3 februari 1947) is een Amerikaans auteur. Hij is getrouwd met schrijfster Siri Hustvedt. Auster staat bekend als een postmodern auteur.

Literaire loopbaan

Na het behalen van een diploma aan de Columbia University in 1970 verhuisde Auster naar Frankrijk. Sinds zijn terugkeer in Amerika in 1974 heeft hij zijn eigen gedichten, essays, romans en vertalingen van Franse schrijvers zoals Stéphane Mallarmé en Joseph Joubert gepubliceerd.

Zijn eerste roman was een detectiveroman genaamd Squeeze Play en werd geschreven onder het pseudoniem Paul Benjamin (Benjamin is zijn tweede naam).

Auster bereikte bekendheid met een reeks van drie experimentele detectiveverhalen (City of Glass (1985), Ghosts (1986) en The Locked Room (1986)) die collectief als The New York Trilogy werd gepubliceerd (1987). Deze boeken zijn geen conventionele detectivev…Lees verder op Wikipedia