Volwassenen

FictieIn de afdeling fictie vind je alle romans terug. Een aantal romans zijn ook verkrijgbaar als dwarsligger (een klein formaat om handig boeken mee te kunnen nemen) of als grootletterboek (voor mensen met een visuele beperking). Daarnaast zijn er ook een aantal anderstalige boeken. Ten slotte is het ook mogelijk om e-books te ontlenen op een e-reader van de bib. Er zijn ook een aantal werken met poëzie en toneelteksten te vinden.

 

Non-Fictie
 

In de afdeling non fictie vind je informatieve boeken over allerhande thema’s, gaande van kookboeken en reisgidsen tot referentiewerken.

 

 
AVM-afdeling  

 

Er is een ruim aanbod aan cd’s en dvd’s (films en series). Hier vindt u ook de strips voor volwassenen en de graphic novels terug.

 

Computergebruik

 

Er is gratis internet voor ieder lid vanaf 10 jaar. Er bestaat de mogelijkheid om te printen en te kopiëren. Tevens kunnen databanken geraadpleegd worden, waaronder de Biblion-databanken met info over auteurs, boeken en actuele onderwerpen. GoPress, de databank met kranten- en tijdschriftenartikels, is geïntegreerd in de catalogus.

 

Leeshoek

 

Hier staan kranten en tijdschriften ter inzage. Oudere kranten kunnen opgevraagd worden via GoPress of zijn beschikbaar in het magazijn. Bij de tijdschriften kan het meest recente nummer niet ontleend worden, maar wel de oudere nummers van het huidige jaar. Vorige jaargangen worden tevens bijgehouden in het magazijn.

Naast de gewone openingsuren is de krantenhoek open op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur, behalve tijdens de schoolvakanties. Op dat moment is er geen bibliotheekmedewerker aanwezig en kunnen enkel kranten en tijdschriften geraadpleegd worden.

 

Interbibliothecair leenverkeer

 

Sinds 1998 is onze bibliotheek aangesloten op het provinciale netwerk Ovinob (Oost-Vlaams Informatienetwerk van Openbare Bibliotheken), waardoor elke lezer in alle Oost-Vlaamse catalogi kan neuzen via oost-vlaanderen.bibliotheek.be. Werken die niet voorhanden zijn, kan het bibliotheekpersoneel bij andere bibliotheken aanvragen voor de prijs van €1 (binnen het streekverband De Leesdijk) of €3 (in de overige Vlaamse openbare bibliotheken).
Deze worden dan hier ter beschikking gesteld van de lener.

 

Filmpjes